גם מי שכבר מזמן לא היה באזור הזה, מן הסתם זוכר שבצעירותו היה אפשר להיכנס לעיר העתיקה בירושלים דרך שער יפו, לעבור בשוק עד לסופו, להמשיך עוד כמה מטרים ולהגיע בלא שום מפריע עד לשערי הר הבית. בפתח השער היה ניצב שוטר נעים סבר שהיה מקפיד על שמירת החוק שליהודים אסורה הגישה להר הבית דרך שער זה, אך לא היה שום מניעה שיהודים יעמדו ויסתכלו אל מבעד לשער לתוך הר הבית.
לפני כחדשיים נזדמן לי במקרה להיות ליד אותו שער בסוף השוק, ורציתי לנצל את ההזדמנות לראות את הר הבית. נדהמתי לגלות שכיום במרחק של כעשרה מטרים מהשער ניצב מחסום משטרתי. השוטרים במחסום מונעים מיהודים לעבור את קו המחסום ולהתקרב אל עבר שערי הר הבית. שאלתי בזמנו את השוטרים על מה ולמה, אך לא נענתי.
מאז אותו היום פניתי לגורמים שונים בכדי לקבל הסבר להמצאותו של המחסום המשטרתי המונע מיהודים לגשת אל שערי הר הבית. פניתי אל נציב תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה, לנציב תלונות הציבור במשרד לביטחון פנים, לדוברות המשטרה ולעוד כמה גורמים. היחיד שענה לי בתשובה מתחמקת ולא לעניין היה סנ"צ עופר שומר מפקד יחידת המקומות הקדשים במשטרה. בחלק מהתכתובות שלחתי גם העתק למספר ח"כים דתיים, אך גם מהם לא קיבלתי מהם כל התייחסות.
השאלות והתלונות ששלחתי היו פחות או יותר בנוסח הבא:
א. מאיזה תוקף חוקי נקבע האיסור על יהודים לעבור את הגידור המשטרתי עד לשערי הר הבית? כידוע לך, במדינה דמוקרטית המשטרה איננה יכולה להגביל את חופש התנועה של האזרח, אלא במקרים מצומצמים מאד.
ב. מי קבע שליהודים מותר לגשת רק עד לגידור המשטרתי ושהגישה עד לשערי הר הבית אסורה? שם ודרגה בבקשה.
ג. ממתי קיים נוהל זה? אני זוכר מימי ילדותי שלא היה שום בעיה לגשת עד לשערי הר הבית. מתי נקבע הנוהל שיש גידור משטרתי במרחק כמה מטרים משערי הר הבית ושליהודים אסור לעבור את הגידור?
לאחרונה פניתי גם לפורום המשפטי למען ארץ ישראל בנושא הזה. הם ענו לי במהירות שיא ואמרו שהם מכירים את הנושא מקרוב אך הם חוששים להגיש בג"ץ כי הם מפחדים שבג"ץ רק יכשיר את השרץ הזה. הם סבורים שהמצב הקיים כיום איננו חוקי אך הדרך היחידה לשנות את המצב זה ע"י הפעלת לחץ ציבורי במקומות הנכונים.
אני בכל מקרה אמשיך לנדנד לכל אלו ששלחתי אליהם פניות עד שאקבל תשובה ואולי מי מהקוראים ירצה להצטרף אלי.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה