אני ממליץ מאד לקרוא את טורו האחרון של הרב אליעזר מלמד בעיתון 'בשבע' (קישור). הנה פיסקה מתוך דבריו:
תנסו לחשוב אם אי פעם ראיתם מודעה כמו זו, שהתפרסמה ב'בשבע', מישיבה אחרת:
על כן ראוי לבקר בחומרה רבה את כל אותם כתבים בעיתונות החרדית, שבניגוד לתורה משווים את המגורים בחוץ לארץ למגורים בארץ ומפארים את הקהילות בגולה, כאילו אין יתרון למי שגר בארץ על פני מי שגר בניו-יורק או בבלגיה. צריך לבקר גם את אלה שמתארים בצבעים ורודים את הגלות הקשה באירופה, את "מלכות התורה והחסידות" שהייתה בעיירות שבמזרח אירופה, ושוכחים את ההשפלה הנוראה ואת המשברים הדתיים הקשים. בתיאורים אלו יש כפיות טובה כלפי שמיים, כאילו לא עשה ה' לנו דבר בכך שקיבץ אותנו לארץ ושחרר אותנו מעול רשעת הגויים. גם הרבנים שאמורים לפקח על אותם עיתונים חוטאים בכך שמניחים לעמדות שקריות וכפרניות כאלה להיכתב ללא תגובה.ואם כבר אנו עוסקים ברב אליעזר מלמד, כתבתי בעבר על כך שהשמאל הדתי והלא-דתי בארץ מעדיפים לקטלג את הרב מלמד כרב חרד"לי. בעיני, אחד הקריטריונים החשובים ביותר להבחנה בין חרדי לדתי-לאומי זה היחס ללימודי חול ולרכישת מקצוע. במציאות הרב מלמד דבק ביסוד תורה עם דרך-ארץ, ומעודד את תלמידיו לרכוש מקצוע איכותי.
תנסו לחשוב אם אי פעם ראיתם מודעה כמו זו, שהתפרסמה ב'בשבע', מישיבה אחרת:
11 תגובות:
יש ישיבות בהן לא מפרסמים מודעת ברכה לבוגרים האקדמאים, כי תואר אקדמי הוא לא כזה ביג דיל. בטח אם רה"י מחזיק בדוקטורט. אומנם לא מאוניברסיטת אריאל או מקרית אונו, אבל גם קולג' זניח בבוסטון זה משהו לא רע.
וכך גם בשכנה שמעבר לכביש, באפרת. לא כן?
אכן, כתבת יפה, הרב אליעזר מלמד הוא אחת הדמויות המוחמצות של עולם הרבנות הדתית לאומית, הוא מאוד מקורי ומעניין וממש אי אפשר להכניס אותו לתבניות הרגילות של חרד"ל או קו רח"ל, בכלל הכתיבה שלו הרבה פעמים מפתיעה, החשיבה שלו ודרכי הפעולה,
עוד זוכר את הטור שלו על כמה חשוב שיהיו בקבוקי יין בחתונות ועוד ועוד...
חיים - מי שחשב להכניס את הרב מלמד ל'קו' טועה ובגדול.
אין הוא מתלמידיהם של מבזי ת"ח
הרב מלמד עוד יותר נועז ממה שנדמה לכם -
כמה ישיבות מפרסמות ברשימת הבוגרים שלהם שמות כמו רחל חביב וחנה כהן?
(מדובר בנשים של ר"מים בישיבה)
טעות.
אחת היא בת של ר"מ ושניה בת של רה"י
בבקשה לא להגיב כ"אנונימי" - בחרו בשם כלשהוא והגיבו איתו
לא הבנתי מהמגיבים כאן.
האם התוכנית שילובים פתוחה לגברים ונשים, או שהישיבה מצאה לנכון לברך גם את בנותיהם של אנשי הצוות תוך כדי שהיא מברכת את בוגרי התוכנית?
תוכנית שילובים מיועדת גם לנשים. אם כי באופן טבעי רובם גברים. יצא שהשתיים הללו ממשפחות הצוות. אחת לא נשואה ואחת נשואה.
מה זה "מיועדת גם לנשים", הרי הצד השני של הלימוד הוא בית המדרש של ישיבת הר ברכה, ועל כן קרא שמו "שילובים", האמנם גם בצד הזה של התוכנית משתתפות הנשים ממשפחות הצוות?
גם לנשים יש תוכנית תורנית, אמנם לא בית מדרש מסודר, אלא שיעור יומי, ותוכנית לימוד הלכה בחברותות עם מבחנים.
הוסף רשומת תגובה